Pages

Sunday, 3 July 2011

Review : Pencuci Muka Hada Labo

Assalamualaikum ... Tak jawab dose . hehe . 


Dulu aku ade buat entry pasal happynyer aku kan dapat beli pencuci produk Hada Labo , sila  kelik sini lahhh , kawann :))


aku guna yang ni . huu .


Sekarang dah takde dah rasa happy kemain tuh . Aku tak salahkan produk ni pun sebab maybe kulit muka aku tak sesuai kan . Almaklum lah , kulit muka sensitif . Aku sekarang tengah bingung nak pakai produk apa dah sebab semuanya tak sesuai . 


Bila tak sesuai tuh faham-faham la kan apa yang jadi . Habis kulit muka aku terbakar ! Kadang-kadang tumbuh jerawat lagi banyak ditambah pulak dengan rasa kemainn pedih kat sekeliling muka . Benda ni semua akan jadi kalau aku tak sesuai pakai produk tu . Muka aku jadi hitam , pedih dan berjerawat lepas pakai Hada Labo


Memang hitam la kan muka sampai mama aku tegur kenapa muka jadi dah tak berseri gitu . Mula-mula aje time aku pakai , muka rasa tegang sangat-sangat and then bila pakai buat kali ke 2 , dah takde dah rasa tegang tu tapi diganti pulak dengan rasa sakit dan pedih !!!


Disebabkan aku sekarang dah tak tahu nak pakai produk apa , lepas ni aku nak guna tomato aje jadikan mask ! HAHA ! Lepas ni aku akan buat review pulak pasal mask tomato keyh . heee :))


p/s : konklusinya , Hada Labo tu ada lagi dekat dalam bilik air tu . Aku dah jadikan hiasan dalam bilik air ! HAHAHAHA :DDD


22 comments:

  1. try lah pakai shurah .. =)

    ReplyDelete
  2. @Nisa Eca tQ ~ shurahh oke ek ? huhuhu :)))

    ReplyDelete
  3. try guna ivy mutiara.. ^_^

    ReplyDelete
  4. mkn vitamin dulu..;-)

    ReplyDelete
  5. paka safi balqis perfect 10..bagus laa..kulit saya pun dah smakin licin dan putih..cubalah..

    ReplyDelete
    Replies
    1. kulit sy x sesuai ngan produk safi . huhuhuhu

      Delete
  6. cuba la produk neutrogena...setakat ini produk pencuci muka neutrogena tidak pernah mengecewakan...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yeke... nnt sy try k .... takut jgak nak try sbb kulit muke snstve sgt , huuhu

      Delete
  7. ok tak pakai hada labo ni? trying nano white, mcm xde effect je ni.. ingat nk switch yg len tp xtau nk guna apa...

    ReplyDelete
    Replies
    1. utk sy , mmg x sesuai hada labo ni . mybe utk awk oke kot sbb kulit muke org x same kn .. huhuhu , nano white plak sy x penah gune ,

      Delete
  8. mke awk sensitive mcm mane???mke sye nie berminyak n berjerawat sesuai ke pakai hada labo nie..??

    ReplyDelete
    Replies
    1. muke dy sensitive la cm x boleh pakai produk suke2 hati... nanti jd sunburn .... sy tak sesuai la pakai hada labo ... so pasal masalah awak , sy x boleh nak jwp... kne la tnye doc

      Delete
  9. try guna produk sukin. sbb die mmg organik hbs :)certain watson tmpt je ade. xsemua tmpt ade :)

    ReplyDelete
    Replies
    1. okay .. tq sebab bg suggestion ye :)

      Delete
  10. Apepon safi rania terbaikk...dh lma pki mmg superb wlupon bumiptra pya produk...yg murah x smestinya x ok...

    ReplyDelete
    Replies
    1. yep mmg terbaik tp kulit sy tak sesuai dengan produk tu . hehhehee

      Delete
  11. nk mncelah ckit.. sy pun cuba gak guna hada labo... beli set lengkap. bru guna 2mggu. muka jd gelap.. mcm bun. uwaaaaa.. skrg xtau cmner nk pulihkn semula. ari2 tgok muka mesti nk nangis.

    ReplyDelete
  12. Hi. Saya pun kulit sensitive mcm awk. Klu produk tak sesuai tu, habis muka jdi hitam and penuh jerawat. Smpai acne setempek kat kiri knn pipi. But now okay dah, saya pakai garnier dragonfruit (kaler oren) . Klu nk berkesan utk memutihkan muka, garnier sakura pun ok. Saya pernah cuba dan masih okay and guna sampai sekarang. Btw tips tambahan, klu nk tau produk tu sesuai tak dgn kulit kita, mintak tester kt dan calitkan ke ats tgn. Then gosok smpai serap gitu2 and then lap dgn tisu. Klu ada kesan merah tompok2 naik.. Maksudnya produk tu mmg tak boleh lgsung utk kulit kita. Saya pnh cuba pada shurah, mmg merah naik mcm ruam. Saya bljar ni drpda seorg kakak yg blajar dlm bidang khas mgenai kimia dlm produk kosmetik ni.. :) hrp mmbantu. Tq

    ReplyDelete
  13. Kalau kulit muka sensitive,try guna cetaphil..

    ReplyDelete